Kako nam fotografija pomaže u svakodnevnom radu

U modernoj dentalnoj praksi digitalna fotografija zauzma važno mjesto zbog čega smo vam odlučili objasniti kako nam dentalna fotografija pomaže u svakodnevnom radu.

Zbog čega zapravo slikamo vaše zube?

Glavni cilj dentalne fotografije je dokumentacija stanja zuba i zubnog mesa kod pacijenta u datom trenutku. Fotografije mogu služiti kao motivacijsko sredstvo, kao način prikaza slijeda terapije u fazama, za bolje razumijevanje doktora i pacijenta te za direktnu komunikaciju s laboratorijem.

Kako danas uz napredak struke postižemo vrtoglave estetske rezultate, lako se zaboravi kakvo je stanje bilo na početku. Također, kada je terapija gotova, pacijent ulazi u fazu održavanja, a tada je pogotovo zanimljivo pratiti stabilnost svega učinjenog.

Zbog toga je u našoj poliklinici fotoaparat uvijek na dohvat ruke, a ladica puna novih baterija!
Iz našeg iskustva, pacijenti vole fotodokumentaciju, osjećaju se uključenima u terapiju, lakše razumiju zašto nešto radimo i ukupno dobiju bolji pogled na svoje zube kada ih vide povećane na monitoru.
Kada je potrebno dogovoriti terapiju, odrediti glavne ciljeve i želje, slika, naravno, vrijedi više od tisuću riječi. Na obostrano zadovoljstvo lakše dolazimo do pravih odgovora uz pomoć dobrih fotografija.

Jeste li spremni na fotografiranje kakvo još niste doživjeli? Javite nam se!