Poliklinika neće raditi od 26.7. do 18.8.2024. Dok nas nema, molimo da sve upite šaljete mailom na hello@k2dental.hr Hvala!

Endodoncija

Rješenje za korijen svih zubnih problema

DOGOVORITE PREGLED
Tanja
49, profesorica
+ Problem

Periapikalni proces (tzv. granulom) - bol, crvenilo, oteklina i fistula iznad zuba.

revizija starog punjenja (vađenje starog punjenja, dezinfekcija i instrumentacija, novo punjenje kanala). Pod mikroskopom pronađen još jedan kanal koji prethodno nije bio vidljiv. Kontrolni snimak nakon tri mjeseca ukazuje na smanjenje granuloma.

quotes
Kad je bol postala nepodnošljiva, shvatila sam da su moji dosadašnji zubari malo zalutali. Odlučila sam problem bolje istražiti i pronaći ono što mi stvarno treba da okončam s tom farsom.

Imaš sličan problem? Javi nam se i u tren oka saznaj kako ga riješiti!

VRIJEME, NOVAC, živci I BOL

Da sam samo dio vremena koje sam u posljednjih par godina provela kod raznoraznih zubara posvetila svojim učenicima, danas bi oni bili svjetski poznati znanstvenici. Koliko je samo novca i boli prošlo u svom tom natezanju s krivim zubarima. Svaki put kada jedem nešto toplo, hladno, kad je propuh, sunce ili kiša osjetim taj zub. Počela sam misliti da se pretvaram u moju baku. Jedino što me spasilo jest moj istraživački duh.

korijen svih mojih zubnih problema

Kad je bol postala nepodnošljiva, shvatila sam da su moji dosadašnji zubari malo zalutali. Odlučila sam problem bolje istražiti i pronaći ono što mi treba da okončam s tom farsom. Kroz vlastito sam si istraživanje, po ne znam koji put, dijagnosticirala granulom. Saznala sam da je to u biti bakterijska infekcija zbog koje zubari moraju kopati po beskrajno sitnim i nepreglednim kanalima u mom zubu.

mikroskop – jedini pravi način

Ubrzo otkrivam da u tu svrhu postoje mikroskopi te odlučujem pronaći ordinaciju koja ima jedan takav. Googlam i nalazim Dentalnu Polikliniku K2. Skeptična sam, ali ipak sam odlučila probati, ovo mi je zadnja šansa. Doktor Zoran me prima i odmah baca na stolac. Čačka malo po ustima i nakon 3 minute u akciju zaista uključuje mikroskop. Ispada da su prijašnji zubari odokativno punili moje kanale što se mome tijelu, pretpostavljate, baš i nije svidjelo.

bezbolni zahvat i sreća

Doktor Zoran studiozno pristupa problemu, što ja volim. Strpljivo vadi stara punjenja, detaljno dezinficira sve kanale i puni ih toplom gutaperkom. “Već gotovo?” – pitam u nevjerici. “Da, samo se lijepo vratite za 3 mjeseca da snimimo rengensku snimku i vidimo što je s granulomom.”- kaže on. Dižem se sa stolice u nevjerici, svijet je odjednom puno ljepši, zubarima opet vjerujem, a svoje probleme sa zubima srezala sam u korijenu. Može li bolje?