left Svi naši blog postovi

Novi osmijeh: minimalnom intervencijom do maksimalnih rezultata

Uz pomoć vrhunskih stručnjaka u Dentalnoj poliklinici K2, minimalnom intervencijom dolazimo do maksimalnih rezultata. 

Jesu li vaši zubi žuti, rotirani, kratki ili vam se jednostavno ne sviđa njihov oblik? Skrivate li zube prilikom govora ili smijanja? Što napraviti kada imate zdrave zube, bez starih ispuna i karijesa, a niste zadovoljni osmijehom? Upravo nam se sa sličnim problemima javila pacijentica Kristina koja je uz pomoć naših stručnjaka doživjela potpuni make-over. Pročitajte studiju slučaja i pogledajte transformaciju u videu na kraju.


Pregled

Na pregledu smo ustanovili kako su Kristinini zubi zdravi, no u otvorenom razgovoru smo saznali kako nije bila zadovoljna izgledom prednjih zubi što ju je sputavalo u svakodnevnoj komunikaciji. Priželjkivala je novi osmijeh.


Rješenje problema – novi osmijeh

U Dentalnoj poliklinici K2 vjerujemo kako planovi terapije moraju biti personalizirani. Individualnim pristupom, vjerujemo, najbolje se može doći do plana koji je prihvatljiv, koji se uklapa u mogućnosti i želje svakog pacijenta. Kod Kristine je bilo dovoljno par minimalno invazivnih zahvata za potpuni make-over. Cijeli tim K2 stručnjaka pobrinuo se da Kristinin novi osmijeh bude savršen.


Produljenje krune

Prvi korak bio je produljiti krune zuba koje su bile skrivene viškom zubnog mesa. Naša Dr. Hana, spec. parodontologije, već je prvim kirurškim zahvatom izazvala “wow efekt” i pokazala da Kristina ima puno veće i ljepše zube nego što je mislila. Nakon par šavova, perioda cijeljenja i stabilizacije zubnog mesa, zubi su bili spremni za idući korak.


Izbjeljivanje

Drugi korak bio je izbjeljivanje. Odlučili smo se za metodu koja je najmanje agresivna za zubno tkivo naše pacijentice, a to je kućno izbjeljivanje udlagama. Ovakvo izbjeljivanje je postepeno jer se koriste sredstva nižih koncentracija aktivnog sastojka. Upravo zbog postepenog postizanja željene nijanse, postignuta boja je stabilnija i dugotrajnija. Kristinini su se zubi iz žućkaste nijanse transformirali u prirodno bijele zube, kakve svi priželjkujemo.


Dentalni bonding

Sljedeći korak bio je nadoknaditi otkrhnuto zubno tkivo na jedinicama visokoestetskim kompozitnim materijalima. Dr. Marina, spec. restaurativne stomatologije, bez brušenja zuba i preciznim bondingom te nadoknadom otkrhnutih dijelova zubima je vratila njihov prvotni oblik.


Krunice

Kristinine dvojke genetski su bile sitne, zašiljenog oblika i nezadovoljavajuće estetike. Uz minimalno brušenje i preoblikovanje zuba Dr. Zoran, spec. stomatološke protetike, pripremio je Kristinine zube za izradu individualnih unikatnih cirkonskih krunica u dentalnom laboratoriju. Vještinom tehničara Kristijana izrađene su krunice visoke estetike i prirodnosti koje su se nakon probe, pod kontrolom oštrog i iskusnog oka našeg Dr. Zorana, savršeno uklopile u Kristinin novi osmijeh.


Kristinin slučaj još je jedan od primjera individualno planirane terapije i interdisciplinarne suradnje stručnjaka iz različitih područja.

Ako imate bilo kakvih pitanja, slobodno nas kontaktirajte s povjerenjem.

Ne zaboravite da vam Dentalna poliklinika K2 nudi besplatan prvi pregled.

Pratite nas i na našoj Facebook i Instagram stranici te se pretplatite na naš Youtube kanal.