Poliklinika neće raditi od 26.7. do 18.8.2024. Dok nas nema, molimo da sve upite šaljete mailom na hello@k2dental.hr Hvala!
left Svi naši blog postovi

Plak detektori

Na zubima je lako vidjeti veće zaostale komade hrane, ali plak, odnosno ljepljive naslage na zubima u boji zuba teško je vidjeti.

Plak detektori mogu nam pomoći vidjeti jesmo li uspješno oprali zube i uklonili plak. Oni ukazuju na problematična mjesta na koja treba posebno obratiti pažnju kada četkate zube. Obično su pakirani u tableticama ili tekućinama za mučkanje. Sadrže bezopasnu boju koja reagira s plakom nakon što se sredstvo promućka u ustima. Rezultat su obojane preostale naslage.

Izvor: curaprox.com

Postoje i plak detektori koji različitim nijansama boje različito stare naslage, a svaki plak stariji od 24 sata opasan je za tvrda zubna tkiva i početni je korak u nastajanju karijesa. Zbog svega navedenog plak detektori mogu poslužiti kao dobar pokazatelj učinkovitosti pranja zuba i kao dodatno motivirajuće sredstvo za održavanje pravilne higijene usne šupljine. Plak detektore moguće je nabaviti u drogerijama i ljekarnama.

Ako imate bilo kakvih pitanja, slobodno nas kontaktirajte s povjerenjem.

Ne zaboravite da vam Dentalna poliklinika K2 nudi besplatan prvi pregled.

Pratite nas i na našoj Facebook i Instagram stranici te se pretplatite na naš Youtube kanal.