K2 dentalna poliklinika neće raditi u razdoblju od 23.12.2020. do 10.1.2021. U super hitnim slučajevima postojeće pacijente molimo da pošalju whatsapp ili sms poruku na 0952312399. Želimo Vam ugodne blagdane!

Plak detektori

Na zubima je lako vidjeti veće zaostale komade hrane, ali plak, odnosno ljepljive naslage na zubima u boji zuba teško je vidjeti.

Plak detektori mogu nam pomoći vidjeti jesmo li uspješno oprali zube i uklonili plak. Oni ukazuju na problematična mjesta na koja treba posebno obratiti pažnju kada četkate zube. Obično su pakirani u tableticama ili tekućinama za mučkanje. Sadrže bezopasnu boju koja reagira s plakom nakon što se sredstvo promućka u ustima. Rezultat su obojane preostale naslage.

Izvor: curaprox.com

Postoje i plak detektori koji različitim nijansama boje različito stare naslage, a svaki plak stariji od 24 sata opasan je za tvrda zubna tkiva i početni je korak u nastajanju karijesa. Zbog svega navedenog plak detektori mogu poslužiti kao dobar pokazatelj učinkovitosti pranja zuba i kao dodatno motivirajuće sredstvo za održavanje pravilne higijene usne šupljine. Plak detektore moguće je nabaviti u drogerijama i ljekarnama.

Ako imate bilo kakvih pitanja, slobodno nas kontaktirajte s povjerenjem.

Ne zaboravite da vam Dentalna poliklinika K2 nudi besplatan prvi pregled.

Pratite nas i na našoj Facebook i Instagram stranici te se pretplatite na naš Youtube kanal.