Protetika

Krunice, mostovi, proteze

DOGOVORITE PREGLED
Marko
65, Umirovljenik
+ Problem

Otežano žvakanje, neugoda, dotrajala proteza, stare krunice i mostovi

Multidisciplinarna terapija: liječenje parodontitisa, edukacija, nove krunice, mostovi, implantati

quotes
Shvatio sam odjednom da mi se nešto događa sa zubima. Nisam to znao opisati, osjetio sam da teže žvačem, hrana mi je počela zapinjati u zubima, a bojao sam zagristi nešto malo tvrđe jer sam imao osjećaj da će mi se svi zubi raspasti.

Imaš sličan problem? Javi nam se i u tren oka saznaj kako ga riješiti!

KAD PRAVILAN ZAGRIZ ŽIVOT ZNAČI!

Od svega najviše volim kuhati i organizirati druženja. To je sve što mi treba u životu i spojim li te dvije stvari, sretan sam čovjek. Sve to došlo je u pitanje prije par godina, kad sam odjednom shvatio da mi se nešto događa sa zubima. Nisam to znao opisati, osjetio sam da teže žvačem, hrana mi je počela zapinjati u zubima, a bojao sam zagristi nešto malo tvrđe jer sam imao osjećaj da će mi se svi zubi raspasti. Uredno sam išao stomatologu koji bi mi popravio jedan zub i poslao me kući, a osjećaj da nešt itekako ne štima je ostao. Tako sam prestao uživati u hrani i onome što mi je najveća strast – druženju.

SVE NA JEDNOM MJESTU

Nakon nekog vremena shvatio sam da moj problem može riješiti samo netko sa znanjem iz više područja dentalnog zdravlja i da moja zubna rutina, bez konkretnog plana i programa zahvata i rješenja – više nema smisla. Rekao sam kćeri da potraži na onom internetu gdje mogu naći nekoga tko može riješiti moje probleme i raspitao se kod prijatelja znaju li za dobrog stomatologa. Sve me to dovelo do dentalne poliklinike K2, koja je imala sve što mi treba.

 stručnost – SILa KOJa MIJENJA SVIJET

Doktor Boris toga me dana dočekao u ordinaciji. Posjeda me na stolac gdje počinjem gajiti svoje sumnje. Izgleda mi nekako mlado za doktora koji zna što radi. Nije dugo prošlo prije nego sam shvatio koliko se varam. Boris je specijalist protetike i na impresivan način prenosi svoje znanje kako bi pacijenta smirio i educirao o problemu kojeg trenutno ima. Kroz sljedećih pola sata saznao sam da moram izliječiti parodontitis, skinuti stare i staviti nove krunice i mostove te cijelu priču zaokružiti implantatima – kako bi mi se vratila sigurnost zagriza.

posvećenost detaljima

Kaže mi da će se doktorica Hana pobrinuti o liječenju mog parodontitisa i ugradnji implantata, nakon čega se on baca na protetiku – izradu krunica i mostova. Sve to uz korištenje mikroskopa, koji me na početku malo prestrašio, no kasnije dao obrazloženje zašto ostali zubari nisu mogli riješiti moje probleme. Jedan promašeni detalj kod izrade krunice i upale mesa – karijes i krvarenje su osigurani. Takva posvećenost detaljima rijetko se viđa pa sam kasnije poslao i svoju suprugu Hani i Borisu. Nema ništa ljepše nego kad sve svoje probleme premostiš tako jednostavno.