K2 dentalna poliklinika neće raditi u razdoblju od 23.12.2020. do 10.1.2021. U super hitnim slučajevima postojeće pacijente molimo da pošalju whatsapp ili sms poruku na 0952312399. Želimo Vam ugodne blagdane!

Mi smo tu da riješimo vaše probleme

Nažalost, često nam dolaze novi pacijenti s kojima u razgovoru na prvom besplatnom pregledu ustanovimo kako su nezadovoljni dosadašnjim radovima. Unatoč brizi o zubima i dalje osjećaju neke probleme.

To je i najčešći okidač zbog čega pacijenti mijenjaju stomatologe, no kao korisnici neke usluge, kvalitetu rada mogu teško procijeniti po nerazumljivim detaljima. Ocijenjuju po boli i simptomima koje rad potakne. Jednu od takvih situacija spasio je naš doktor Zoran Kralj, a proces možete pogledati na videu.

Pregled

Prilikom pregleda ustanovili smo kako je pacijentu rađena metalna nadogradnja cementirana u kanalima neadekvatno zaliječenih zuba. Drugim riječima, korijenski kanali su bili nepotpuno ispunjeni. To može dovesti zube u opasnost od razvoja i širenja bakterijske infekcije. Simptomi koje pacijenti mogu, ali i ne moraju osjećati su bol i natečenost. Oko korijena može se razviti bakterijski proces u kosti koji raste i razara kost, tzv. granulom.

Rješavanje problema

Metalnu nadogradnju je potrebno izvaditi kako bi se ponovo omogućio pristup korijenskim kanalima. Imajte na umu da nadogradnje u korijenskim nisu zamišljene da bi se ikada vadile iz zuba i to ovu priču čini kompliciranom. Nakon vađenja nadogradnje, korijenski kanali se moraju očistiti, dezinficirati i ponovo napuniti. U našoj poliklinici desna ruka nam je mikroskop Pico, te individualne lupe poznate kompanije Carl Zeiss, koji nam pomažu vidjeti i najsitnije detalje. Na taj način smo sigurni da ćemo vaše korijene očistiti, dezinficirati i napuniti točno onako kako treba.

Spašavanje takvog zuba zahtjeva puno vještine i iskustva, a što je to za našeg doktora – Zorana Kralja. Zoran prvo oprezno vadi nadogradnju, što poštednije za pacijentov zub. Iz tog razloga koristi se posebnim svrdlima i ultrazvučnim instrumentima. Nakon što se nadogradnja izvadi i ponovo napune korijenski kanali, izgubljeni dio zuba nadoknađujemo modernim biokompatibilnim i estetskim materijalima. U kanale se cementiraju kompozitni kolčići ojačani staklenim vlaknima te se keramičkom krunicom nadograđuje kruna zuba. Takvim pristupom, zubu vraćamo prirodan izgled, zdravlje i funkciju.

Jedna od naših vrijednosti koje njegujemo kao poliklinika, ali prije svega kao ljudi, je

“donosi odluke moralno i etički ispravno”. Znamo prepoznati probleme s kojima ćete nam se obratiti, a iz naše poliklinike nećete izaći s većom brigom od one s kojom ste inicijalno došli. Istini za volju, ponekad imenovanje problema zna zvučati zastrašujuće, ali to je potpuno prirodno. Provesti ćemo vas kroz sve faze rada, ponuditi vam opcije i rješenja, detaljne ponude i pojašnjenje zahtjevnih stručnih pojmova. Mi smo tu da rješavamo vaše probleme i očuvamo vaše zdravlje.

Ne zaboravite da vam Dentalna poliklinika K2 nudi besplatan prvi pregled.

Pratite nas i na našoj Facebook i Instagram stranici te se pretplatite na naš Youtube kanal.