left Svi naši blog postovi

Mi smo tu da riješimo vaše probleme

Nažalost, često nam dolaze novi pacijenti s kojima u razgovoru na prvom besplatnom pregledu ustanovimo kako su nezadovoljni dosadašnjim radovima. Unatoč brizi o zubima i dalje osjećaju neke probleme.

To je i najčešći okidač zbog čega pacijenti mijenjaju stomatologe, no kao korisnici neke usluge, kvalitetu rada mogu teško procijeniti po nerazumljivim detaljima. Ocijenjuju po boli i simptomima koje rad potakne. Jednu od takvih situacija spasio je naš doktor Zoran Kralj, a proces možete pogledati na videu.

Pregled

Prilikom pregleda ustanovili smo kako je pacijentu rađena metalna nadogradnja cementirana u kanalima neadekvatno zaliječenih zuba. Drugim riječima, korijenski kanali su bili nepotpuno ispunjeni. To može dovesti zube u opasnost od razvoja i širenja bakterijske infekcije. Simptomi koje pacijenti mogu, ali i ne moraju osjećati su bol i natečenost. Oko korijena može se razviti bakterijski proces u kosti koji raste i razara kost, tzv. granulom.

Rješavanje problema

Metalnu nadogradnju je potrebno izvaditi kako bi se ponovo omogućio pristup korijenskim kanalima. Imajte na umu da nadogradnje u korijenskim nisu zamišljene da bi se ikada vadile iz zuba i to ovu priču čini kompliciranom. Nakon vađenja nadogradnje, korijenski kanali se moraju očistiti, dezinficirati i ponovo napuniti. U našoj poliklinici desna ruka nam je mikroskop Pico, te individualne lupe poznate kompanije Carl Zeiss, koji nam pomažu vidjeti i najsitnije detalje. Na taj način smo sigurni da ćemo vaše korijene očistiti, dezinficirati i napuniti točno onako kako treba.

Spašavanje takvog zuba zahtjeva puno vještine i iskustva, a što je to za našeg doktora – Zorana Kralja. Zoran prvo oprezno vadi nadogradnju, što poštednije za pacijentov zub. Iz tog razloga koristi se posebnim svrdlima i ultrazvučnim instrumentima. Nakon što se nadogradnja izvadi i ponovo napune korijenski kanali, izgubljeni dio zuba nadoknađujemo modernim biokompatibilnim i estetskim materijalima. U kanale se cementiraju kompozitni kolčići ojačani staklenim vlaknima te se keramičkom krunicom nadograđuje kruna zuba. Takvim pristupom, zubu vraćamo prirodan izgled, zdravlje i funkciju.

Jedna od naših vrijednosti koje njegujemo kao poliklinika, ali prije svega kao ljudi, je

“donosi odluke moralno i etički ispravno”. Znamo prepoznati probleme s kojima ćete nam se obratiti, a iz naše poliklinike nećete izaći s većom brigom od one s kojom ste inicijalno došli. Istini za volju, ponekad imenovanje problema zna zvučati zastrašujuće, ali to je potpuno prirodno. Provesti ćemo vas kroz sve faze rada, ponuditi vam opcije i rješenja, detaljne ponude i pojašnjenje zahtjevnih stručnih pojmova. Mi smo tu da rješavamo vaše probleme i očuvamo vaše zdravlje.

Ne zaboravite da vam Dentalna poliklinika K2 nudi besplatan prvi pregled.

Pratite nas i na našoj Facebook i Instagram stranici te se pretplatite na naš Youtube kanal.