left Svi naši blog postovi

Transformacija osmijeha

Transformacija Dušanovog osmijeha bila je složena i zahtijevala je pomnu oralnu rehabilitaciju i interdisciplinarnu suradnju specijalista različitih područja. Finalni rezultat oduševio je našeg pacijenta koji ne skida osmijeh s lica.

Uslijed vertikalne i horizontalne istrošenosti zbog traumatskog zagriza prednjih zuba i nedostatka zuba u stražnjoj regiji, zubi su izgubili svoju funkciju. Kao takvi narušavali su srdačan Dušanov osmijeh te su bili veliki estetski nedostatak. Nakon pomnog pregleda, analize rtg snimki, fotografija i studijskih modela u suradnji s pacijentom donesen je plan terapije.

Prvi korak u rješavanju komplicirane situacije bio je manji kirurški zahvat produljenja kliničke krune zuba. Dr. Hana Kralj, spec. parodontologije, vješto je uklonila višak zubnog mesa i riješila “gummy smile” problem.

Nakon toga je dr. Zoran Kralj, spec. protetike, imao dovoljno zubnog tkiva za brušenje te nadoknadu izgubljene funkcije i estetike. Za izradu uspješnog protetskog rada jako je važna dobra suradnja doktora i dentalnog tehničara. Nakon pripreme zuba, u laboratoriju su izrađene krunice koristeći suvremene digitalne metode. Isto tako, keramika se ručno nanosila kako bi se postigla vrhunska estetika i prirodan izgled.

Na probi krunica je dr. Zoran iskusnim okom provjerio svaki detalj te pažljivo slušao sugestije pacijenta. Nakon finalnih dogovora i korekcija, zubi su bili spremni za trajno cementiranje i pacijent odlazi iz ordinacije sa širokim novim osmijehom. Cijeli proces pogledajte u videu.

Ako imate bilo kakvih pitanja, slobodno nas kontaktirajte s povjerenjem.

Ne zaboravite da vam Dentalna poliklinika K2 nudi besplatan prvi pregled.

Pratite nas i na našoj Facebook i Instagram stranici te se pretplatite na naš Youtube kanal.