Poliklinika neće raditi od 26.7. do 18.8.2024. Dok nas nema, molimo da sve upite šaljete mailom na hello@k2dental.hr Hvala!

Implantati

Čuvari mog poslovnog i društvenog života

DOGOVORITE PREGLED
Marko
32, elektrotehničar
+ Problem

Fraktura zuba

Atraumatsko vađenje, imedijatna ugradnja implantata, zatvaranje rane PRF membranom, izrada privremenog nadomjestka. Nakon tri mjeseca izrada trajne krunice.

quotes
Jednoga sam dana na nogometu pokupio lakat. Zub je pao na pod, a meni se zavrtjelo u glavi. Ne od boli već od činjenice da se ovakav moram pojaviti klijentu pred očima.

Imaš sličan problem? Javi nam se i u tren oka saznaj kako ga riješiti!

ostati bez zuba – može li gore?

Davno je bilo vrijeme kad sam se radovao ispadanju zuba i zubić vili, sada je to postala najgora noćna mora. Serviser sam, radim konstantno s ljudima i jako mi je bitno kako izgledam radi klijenata. Jednoga sam dana na nogometu pokupio lakat. Zub je pao na pod, a meni se zavrtjelo u glavi. Ne od boli već od činjenice da se bez zuba moram pojaviti klijentu pred očima. Googlam najbližu dentalnu polikliniku i nalazim “K2”. Dolazim u ordinaciju u Petrovoj, doktorica Hana me odmah prima, a nisam sam se ni naručio.

Očuvanje zuba na prvom mjestu

Prva stvar koju doktorica Hana pokušava jest spasiti zub. Makar ono što je od njega ostalo. Tek kad je shvatila da ne može, razmišlja o mogućnosti mosta, ali odustaje – susjedni su zubi potpuno zdravi. Brusiti ih, kaže, nema smisla. Impresioniran sam. Žena me ovako očajnog mogla opelješiti u dvije minute, staviti implantat i riješiti me se, a ona pokušava spasiti moj zub.   

Implantat – moj superheroj

Na kraju se ipak odlučujemo za implantat. Začudo, sve prolazi bezbolno, dapače,  na trenutke je čak zabavno. Sat vremena kasnije izlazim iz ordinacije. Svi zubi na mjestu, čak i onaj privremeni. I implantat je tu kao moj superheroj, čuvar mog društvenog i poslovnog života. Sutra me klijent neće gledati kao klošara već ću biti gospodin čovjek. Nakon 3 mjeseca, kad je implantat srastao s kosti dolazim na otvaranje implantata i izradu krunice. Sve prolazi bez najmanjeg problema.

sadA se Smijem smijati

Osim Hane, upoznajem i njenog muža Zorana, koji na kraju procesa telefonski s dentalnim tehničarem razgovara o mojem zubu kao o gradnji katedrale, sve dok obojica nisu zadovoljni svakim detaljem.  Već 3 godine redovno dolazim k njima na kontrole. Strah od zubara putem je nestao, vjerojatno u trenutku kada sam shvatio da ću se sljedećeg dana bez srama smjeti smijati.