Poliklinika neće raditi od 26.7. do 18.8.2024. Dok nas nema, molimo da sve upite šaljete mailom na hello@k2dental.hr Hvala!
left Svi naši blog postovi

Davor Rendulić: Prestao sam i pušiti, ali problemi sa zubima nisu prestajali…

Radijski voditelj - Davor RendulićRadim skoro 15 godina na radiju kao urednik i novinar, a osim ugodnog glasa i znanja o novinarskom poslu, a u cijeloj priči vrlo je važno, su i zubi. Toga sam oduvijek bio svjestan, ali iako sam se trudio održavati oralnu higijenu, čak sam i prestao pušiti, ali problemi sa zubima nisu prestajali…

Mislio sam da će mi probleme riješiti kalodonti i kurkuma…

Uobičajene karijese popravljao sam kod svoje stomatologinje, a onda se prilikom četkanja pojavilo i krvarenje. Naravno, nisam odmah potražio pomoć stručnjaka nego sam mislio kako će mi u toj borbi pomoći kalodonti koji sprječavaju parodontitis. Unatoč redovitom pranju – nije išlo.

Nakon toga počelo mi se povlačiti i zubno meso. Taj proces pokušao spriječiti koristeći prah kurkume i masirajući četkicom svaki dan zubno meso u nadi da će se tkivo oko zuba oporaviti. Opet, pogađate – nije išlo!

Poslije toga sam razgovarao s ljudima koji su imali iste ili slične probleme kao i ja. Na moje čuđenje rekli su mi kako je ta bitka unaprijed izgubljena i da me prije ili poslije čeka proteza!? Proteza s 40 godina, u 21. stoljeću! Nema šanse!

Nadu da nije sve tako crno dala mi je prijateljica zaposlena u jednoj stomatološkoj ordinaciji. Savjetovala me je da potražim pomoć parodontologa jer kako je rekla “danas se takvi zahvati vrlo jednostavno rješavaju”.

Ne sjećam se kada sam u životu imao lakši izbor. Između ispadanja svih zubi i njihovog spašavanja nisam dvojio ni sekunde.

Spasio me oglas Dentalne poliklinike K2

I sad dolazi najbolji dio. Vidio sam oglas K2 dentalne poliklinike na internetu, a kada sam došao na dogovoreni pregled odmah me obuzeo onaj dobar osjećaj.

Posebno mi se urezao u sjećanje taj prvi razgovor s doktoricom Hanom Kralj, a još više od toga – njeni zubi. Bez pretjerivanja, ljepše zube nisam vidio u životu. U sebi sam pomislio to je to, ako ona ima takve zube onda će sigurno pomoći i meni. Unatoč tome što sam se cijelo vrijeme divio njenim zubima, uspio sam i zapamtiti o čemu smo pričali.

Razgovarali smo opušteno kao dva stara znanca kada mi je na jednostavan način objasnila što me sve čeka. Od digitalnog ortopana, dentalne fotografije, preko mjerenja dubine džepova oko zuba do manjeg kirurškog zahvata skidanjem naslaga pod anestezijom. Tada sam i prvi put čuo za interdentalne četkice bez kojih danas ne izlazim iz kuće, a imam ih i na poslu.

Moja priča tu ne prestaje. Krvarenje desnih je prestalo, a na scenu tada dolazi drugi kralj – doktor Zoran Kralj. On mi je spasio dva zuba za koje su mi drugi stomatolozi predlagali da ih se izvadi. Što reći o čovjeku koji mi je rekao kako je sanjao moje zube i u tom snu pokušavao naći rješenje za njih?!

Nakon svega, ako ste se pronašli barem u nekom djelu mojih problema, mislim da u Hrvatskoj nema boljeg mjesta da ih se riješite od K2 dentalne poliklinike i njihovog stručnog tima.Davor Rendulić

Ako i vi želite posjetiti našu dentalnu polikliniku, slobodno nam se javite za prvi besplatan pregled.