left Svi naši blog postovi

Što je i-PRF i zbog čega ga žene obožavaju?

I-PRF već duže vrijeme privlači veliku pažnju, no znate li zapravo što je i-PRF i zbog čega ga žene, i muškarci, obožavaju?

I-PRF (Platelet Rich Fibrin) je zapravo tretman pomlađivanje izgleda matičnim stanicama. Tretman ima efekt pomlađivanja u vidu poboljšanja teksture kože, ojačavanja i povećavanja volumena putem povećane produkcije kolagena i elastina, kao i poboljšanje izgleda ožiljaka.

Za tretman potrebno je prvo uzeti minimalnu količinu vaše krvi što znači da se za pomlađivanje ne koriste nikakvi umjetni i štetni materijali. Doktori za pomlađivanje koriste malu količinu vaše krvi koja se zatim centrifugira, zapravo se odvaja fibrin bogat faktorima rasta od ostalih sastojaka vaše krvi.

Nakon toga se iscentrifugirani dio krvi ubrizgava u vašu kožu, na područje koje želite pomladiti. Prirodnim postupkom tako potičemo revitalizaciju i vraćanje tonusa kože to jest smanjenje neželjenih bora.

Koje su moguće korekcije i tko su kandidati?


Moguće korekcije i-PRF metodom:

Ako imate želju za spomenutim korekcijama, želimo vam skrenuti pozornost na prirodnu metodu kojom ih možete napraviti. Ako niste sigurni jeste li kandidat za i-PRF ili imate pitanja u vezi tretmana, pozivamo vas da nam se slobodno javite sa svim pitanjima.


Priprema

Nekoliko jednostavnih smjernica prije tretmana koje utječu na ishod tretmana:

Oporavak

Oporavak je kratak, moguće je nakon tretmana na tretiranom području primijetiti pojavu laganog crvenila, natečenosti ili boli, no možete očekivati da će crvenilo i bol nestati par sati nakon tretmana, a lagana natečenost nestat će u potpunosti kroz par dana.

Rezultati

I-PRF-u je potrebno određeno vrijeme da počne djelovati, no rezultati su dugoročni. Za najbolje rezultate savjetuju se 2 do 3 tretmana. Nakon početnog uzastopnog tretmana moguće je osvježenje godišnjim tretmanom za nadogradnju i obnavljanje postignutih rezultata. Već u par tjedana nakon prvog tretmana vidljivo je opće poboljšanje u vlažnosti, strukturi i tonusu kože. No, pravi rezultati nastupaju s vremenom. U razmaku između trećeg i šestog tjedna počinje razvoj novog kolagena i krvnih žila, a u idućih tri do šest mjeseci dolazi do nestanka linija i bora te zaglađenja kože.

Sada znate što je i-PRF i zašto ga žene obožavaju, no vjerujte nam, obožavaju ga i muškarci, a mi ih u potpunosti razumijemo.

Ako vas zanima i-PRF tretman, želite se naručiti ili imate pitanja, javite nam se.


Isto tako, moguće je okupiti prijatelje/prijateljice i dogovoriti i-PRF party. U tom terminu, poliklinika je rezervirana za vas i vaše društvo, a tretmani se odvijaju u opuštenoj atmosferi uz glazbu i pokoji slatki zalogaj.