Sukladno odluci HZJZa, od ponedjeljka, 4.10.2021. za ulazak u zdravstvene ustanove pacijenti su dužni pokazati valjanu EU-COVID potvrdu. Lijepo vas molimo da nam pomognete u poštivanju te odluke i sa sobom prilikom dolaska na dogovoreni termin imate valjan dokument
left Svi naši blog postovi

Čišćenje zubnog kamenca

Većina nas ne može živjeti bez dnevne doze kave koja nam je potrebna da bismo započeli dan s osmijehom, a isti taj osmijeh nam čini manje privlačnim ostavljajući mrlje po zubima baš kao i pušenje, crno vino, obojena hrana i pića, neredovita higijena i slično.

Zubni kamenac je tvrda, mineralizirana naslaga na površini zuba koja sadrži veliki broj bakterija, narušava estetski izgled zubi, a može dovesti i do ozbiljnijih bolesti. Redovito čišćenje zubnog kamenca važan je postupak u pravovremenom sprečavanju bolesti usne šupljine.

Osim što uzrokuje loš zadah i djeluje neestetski, pospješuje daljne nakupljanje mekih naslaga na zubima (plaka) i nastanak karijesa. Također, dovodi do upale zubnog mesa koja se širi i može zahvatiti kost te tako uzrokovati bolest potpornog tkiva zuba, parodontitis.

Zubni kamenac može se ukoniti isključivo profesionalnim postupcima u ordinaciji dentalne medicine. Koristi se ultrazvučni instrument koji učinkovito uklanja kamenac, pigmentacije i mekane zubne naslage bez opasnosti od oštećenja zubnog tkiva.

Postupak je bezbolan! Slijedi fino poliranje površine zubi kako bi se otežalo daljne nakupljanje naslaga i olakšala higijena zubi kod kuće.

Ako prilikom tretmana ustanovimo da bolujete od parodontitisa, pravodobno ćemo vas informirati i ponuditi vam potrebnu daljnju parodontološku terapiju.

Ispunite našu online formu ili nas nazovite i dogovorite čišćenje kamenca po 50% nižoj cijeni!

Ne zaboravite da vam Dentalna poliklinika K2 nudi besplatan prvi pregled. Dogovorite ga već danas.

Pratite nas i na našoj Facebook i Instagram stranici te se pretplatite na naš Youtube kanal.