Poliklinika neće raditi od 26.7. do 18.8.2024. Dok nas nema, molimo da sve upite šaljete mailom na hello@k2dental.hr Hvala!
left Svi naši blog postovi

Čišćenje zubnog kamenca

Većina nas ne može živjeti bez dnevne doze kave koja nam je potrebna da bismo započeli dan s osmijehom, a isti taj osmijeh nam čini manje privlačnim ostavljajući mrlje po zubima baš kao i pušenje, crno vino, obojena hrana i pića, neredovita higijena i slično.

Zubni kamenac je tvrda, mineralizirana naslaga na površini zuba koja sadrži veliki broj bakterija, narušava estetski izgled zubi, a može dovesti i do ozbiljnijih bolesti. Redovito čišćenje zubnog kamenca važan je postupak u pravovremenom sprečavanju bolesti usne šupljine.

Osim što uzrokuje loš zadah i djeluje neestetski, pospješuje daljne nakupljanje mekih naslaga na zubima (plaka) i nastanak karijesa. Također, dovodi do upale zubnog mesa koja se širi i može zahvatiti kost te tako uzrokovati bolest potpornog tkiva zuba, parodontitis.

Zubni kamenac može se ukoniti isključivo profesionalnim postupcima u ordinaciji dentalne medicine. Koristi se ultrazvučni instrument koji učinkovito uklanja kamenac, pigmentacije i mekane zubne naslage bez opasnosti od oštećenja zubnog tkiva.

Postupak je bezbolan! Slijedi fino poliranje površine zubi kako bi se otežalo daljne nakupljanje naslaga i olakšala higijena zubi kod kuće.

Ako prilikom tretmana ustanovimo da bolujete od parodontitisa, pravodobno ćemo vas informirati i ponuditi vam potrebnu daljnju parodontološku terapiju.

Ispunite našu online formu ili nas nazovite i dogovorite čišćenje kamenca po 50% nižoj cijeni!

Ne zaboravite da vam Dentalna poliklinika K2 nudi besplatan prvi pregled. Dogovorite ga već danas.

Pratite nas i na našoj Facebook i Instagram stranici te se pretplatite na naš Youtube kanal.