left Svi naši blog postovi

Do željene nijanse zubi kod kuće

Želite drugu nijansu zubi i razmišljate o izbjeljivanju? Izbijelite zube kod kuće uz pomoć vašeg stomatologa. Kućno izbjeljivanje je estetski tretman pomoću kojega, prema uputama stomatologa, možete doći do željene boje zubi u udobnosti vlastitog doma.

U našoj poliklinici stomatolog će vam uzeti otiske za izradu individualnih udlaga. U udlage ćete doma aplicirati sredstvo za izbjeljivanje. Ako želite izbijeliti samo određene zube, sredstvo aplicirajte samo na pojedine dijelove udlage.

Ovakvo izbjeljivanje je postepeno, sa sredstvom nižih koncentracija aktivnog sastojka, a samim time i manje agresivno za vaše zubno tkivo. Izbjeljivanje traje kroz period od tjedan do dva tjedna ovisno o tome koju nijansu želite postići. Još jedna prednost ovakvog načina izbjeljivanja je što je zbog postepenog postizanja željene nijanse postignuta boja stabilnija i dugotrajnija.

Zubi na sredstvo za izbjeljivanje mogu reagirati i biti blago bolni čime se pokazuje preosjetljivost. U tom slučaju napravi se pauza od dan dva, a svojim pacijentima savjetujemo i zubne paste za preosjetljivost. Takva preosjetljivost je bezopasna i prolazna. Za vrijeme izbjeljivanja treba izbjegavati hranu koja u sebi ima jake pigmente boje. Važno je znati da se izbjeljivanje provodi na zdravim i saniranim zubima, a zubni nadomjesci kao sto su keramičke krunice I ispuni ne podliježu djelovanju sredstva za izbjeljivanje. O željama i očekivanjima nakon izbjeljivanja važno je otvoreno porazgovarati s liječnikom prije same procedure.

Ne zaboravite da vam Dentalna poliklinika K2 nudi besplatan prvi pregled. Dogovorite ga već danas.

Pratite nas i na našoj Facebook i Instagram stranici te se pretplatite na naš Youtube kanal.