left Svi naši blog postovi

Obojenja i mrlje na zubima

Većina ljudi sanja o besprijekorno bijelom osmijehu, no nerijetko pacijenti imaju obojenja i mrlje na zubima. Bijeli zubi pojam su ljepote, a osmijeh i zubi su među prvim stvarima koje primjećujemo na drugima.

Ako niste zadovoljni bojom vaših zuba, moguće je da je uzrok vanjsko ili unutarnje obojenje zuba. Kod unutarnjeg obojenja zuba krivac za neželjenu boju je u strukturi samog zuba. Uzrok vanjskih obojenja su naslage na zubima.


Unutarnja obojenja

Zubi mogu biti prirodno žućkastog tona, mogu potamniti starenjem, konzumacijom tamne hrane i pića. Najbolje rješenje u takvim slučajevima je izbjeljivanje zuba profesionalnim sredstvom pod kontrolom stomatologa.

Ponekad su zubi tamni zbog neuspješnog endodontskog liječenja ili opsežnog ispuna s neodgovarajuće prianjajućim rubovima. U takvim situacijama treba riješiti uzrok i zubnu krunu adekvatno nadoknaditi protetskim estetskim nadomjestkom.


Vanjska obojenja

Vanjska obojenja možemo smatrati naslagama na zubima. To su zubni kamenac i pigmentacije. Uklanjanu se u stomatološkoj ordinaciji ultrazvučnim čišćenjem, poliranjem i pjeskarenjem zuba.

Ako ste nezadovoljni bojom vaših zuba, obratite nam se s povjerenjem i rado ćemo uljepšati vaš osmijeh.

Ako imate bilo kakvih pitanja, slobodno nas kontaktirajte s povjerenjem.

Ne zaboravite da vam Dentalna poliklinika K2 nudi besplatan prvi pregled.

Pratite nas i na našoj Facebook i Instagram stranici te se pretplatite na naš Youtube kanal.