left Svi naši blog postovi

Paste za izbjeljivanje zubi

Bijeli zubi san su mnogih, a proizvoda za izbjeljivanje na tržištu je sve više. Paste za izbjeljivanje dostupne su u drogerijama, no kupci često nisu svjesni negativnih strana korištenja ovih proizvoda. Saznajte zbog čega vam ne preporučujemo paste za izbjeljivanje zubi.

Paste za izbjeljivanje u sebi sadrže abrazivne čestice. Njihova namjena je da mehanički uklanjaju površinske mrlje sa zubi. Upravo zbog toga one mogu biti agresivne za zubnu caklinu i zubno meso. Paste za izbjeljivanje pretjerano su grube za zubnu površinu i mogu izazvati oštećenja te preosjetljivost zubi.

Ako ste nezadovoljni bojom vaših zubi ili imate mrlje predlažemo vam da porazgovarate o tome s vašim stomatologom. On će vam predložiti najbolju metodu za rješenje vašeg problema.

Ako se radi o naslagama na zubima od kamenca, kave, cigareta ili nekih pigmenata  najbolje rješenje bit će profesionalno čišćenje zuba i pjeskarenje koje se inače preporučuje svakih 6 mjeseci.

Ako su cijeli zubi žuti ili su potamnili starenjem, najbolje rješenje je izbjeljivanje pod nadzorom stomatologa profesionalnim sredstvima za izbjeljivanje.

U slučaju da niste zadovoljni bojom vaših zubi, postoje načini da dođete do željene boje, a u isto vrijeme očuvate vaše zdravlje. Razgovarajte otvoreno s vašim stomatologom o željama kako bi vam mogao pomoći i savjetovati vas.

Ako imate bilo kakvih pitanja, slobodno nas kontaktirajte s povjerenjem.

Ne zaboravite da vam Dentalna poliklinika K2 nudi besplatan prvi pregled.

Pratite nas i na našoj Facebook i Instagram stranici te se pretplatite na naš Youtube kanal.

Dentalna poliklinika K2